Allt du behöver veta om Dermapenbehandling
Hem /Din Hudhälsa /Allt du behöver veta om Dermapenbehandling
Bild av: Allt du behöver veta om Dermapenbehandling

#Dermapen

#hudföryngring

#Microneedling

Allt du behöver veta om Dermapenbehandling

Författare:
Content Haelo
Publicerad:
Jun 23, 2023
Bild av: Allt du behöver veta om Dermapenbehandling

Dermapenbehandling är en effektiv metod för att förbättra hudens utseende och hälsa. Genom att använda en mikronålsbehandling hjälper Dermapen till att öka kollagenproduktionen, reducera rynkor och fina linjer samt minska synliga ärr och ojämnheter i huden. Läs vidare för att lära dig mer om denna innovativa behandling.

Vad är Dermapen och vad gör behandlingen?

En behandlingen med Dermapen är en hudvårdsbehandling som stimulerar hudens naturliga kollagenproduktion. Dermapen-behandlingen går ut på att skapa små hål i huden med hjälp av en maskin med mikronålar som slussar ned nyttiga näringsämnen och syror. Detta stimulerar hudens produktion av kollagen och elastin, vilket ger en förbättring av hudstrukturen. Kroppens naturliga reaktion blir att reparera skadan vilket innebär att hudens tillväxtfaktorer ökar och huden börjar producera nytt kollagen och nya kapillärer.

Vad kan Dermapen behandla?

Dermapen har många olika behandlingsområden och passar alla hudtyper. Bland annat kan följande indikationer behandlas:

 • Oren hud
 • Ärr
 • Acneärr
 • Milier
 • Stora porer
 • Fina linjer
 • Pigmenteringar
 • Rosacea

Hur går behandlingen till?

 1. Behandlingen börjar med en grundlig rengöring av huden.
 2. Därefter appliceras ett fuktserum, anpassat utifrån dina önskemål med behandlingen och dina egna förutsättningar. Nåldjupet justeras utifrån ansiktets olika områden samt vilka hudproblem som ska behandlas. Därefter skapas små hål i det översta hudlagret med hjälp av 16 tunna medicinska och sterila engångsnålar. Dessa skapar 1920 mikrokanaler per sekund i huden, vilket stimulerar hudens egen tillväxt och produktion av kollagen parallellt som produkten slussas ned i huden med nålarna.
 3. Behandlingen avslutas med ett individuellt anpassat serum och lugnande mask.
 4. Behandlingen tar cirka 30-60 minuter och är skräddarsydd efter ditt hudtillstånd och dina önskemål.

Finns det några risker med Dermapen?

Efter en behandling med Dermapen kan rodnad uppstå direkt efter behandling men brukar vanligtvis avta inom ett till två dygn. I och med att endast sterila engångsnålar används under behandlingen minskar risken för biverkningar och infektion.

  Tänk på detta vid en Dermapen-behandling

  Att tänka på före behandling med Microneedling

  • Avstå från antibiotika eller kortison tiden före din behandling.
  • Avstå från behandlingen om du är ammande eller gravid.
  • Din hud ska inte vara inflammerad eller ha öppna sår, exempelvis herpes.
  • Undvik att sola minst en vecka innan behandling.
  • Använd inte heller brun-utan-sol-produkter eller spraytan då detta kan påverka resultatet av Microneedling-behandlingen.
  • Avstå andra hudbehandlingar för nära inpå din microneedling-behandling, exempelvis filler- eller botoxbehandlingar.

  Att tänka på efter behandling med Microneedling

  Efter en Dermapen-behandling kan huden svida något och upplevas varm, men detta är övergående. De första 24 timmarna bör du undvika att röra vid huden för att inte infektera eller irritera huden. Byt till rena örngott och undvik vatten, utsätt inte huden för onödig solexponering och använd inte smink eller annan produkt. 48 timmar efter behandlingen ska du undvika injektionsbehandlingar och att exponera huden för sol eller varma bad/bastu då detta kan irritera huden.

  Effektiva resultat efter Dermapen

  Många väljer en Dermapen-behandling för att få en jämnare hudstruktur, förminska porer, reducera acneärr och pigmenteringar samt strama upp huden. Vilket resultat som uppnås är helt individuellt och beror på ens egna önskemål och förutsättningar.

  Varje Dermapen-behandling individanpassas alltid, däribland nåldjup och vilka  produkter som används under behandlingen. Hur många behandlingar som behövs för önskat resultat är individuellt och beror på ditt hudtillstånd och syftet med behandlingen. För bästa resultat rekommenderar vi en kur om tre till fyra behandlingar som sker med 2-8 veckors mellanrum. Beroende på indikation kan man också behöva upprepa kuren.

  Boka en konsultation med någon av våra hudterapeuter på Haelo och få skräddarsydda råd och behandlingar för just din hy. 

  Relaterade produkter och behandlingar
  Relaterade nyheter och artiklar