Varför ska man göra en injektionsbehandling?
Hem /Din Hudhälsa /Varför ska man göra en injektionsbehandling?
Bild av: Varför ska man göra en injektionsbehandling?

#Fillers

#Injektionsbehandling

#Rynkbehandlingar

Varför ska man göra en injektionsbehandling?

Författare:
Content Haelo
Publicerad:
Apr 10, 2023
Bild av: Varför ska man göra en injektionsbehandling?

Injektionsbehandlingar blir allt mer populära, men vad är det som har medverkat till att öka intresset för denna typ av behandlingar? Läs vidare för att upptäcka varför allt fler människor väljer att göra dessa behandlingar.

Varför gör man injektionsbehandlingar? 

Det finns många anledningar till varför man väljer att göra estetiska injektionsbehandlingar med fillers eller muskelavslappnande medel. Några utav de allra vanligaste orsakerna till injektionsbehandlingar är att man vill förbättra, föryngra eller förändra ett utseende, helt utan kirurgi. Injektionsbehandlingar är även populärt bland de som vill ha ett mer bestående resultat, som inte är permanent, utan att behöva lägga ner massvis med tid på utseendet varje dag.Estetiska injektionsbehandlingar med fillers är idag ett vanligt alternativ till traditionella skönhetsoperationer.

Olika typer av injektionsbehandlingar

Fillers är volymgivande behandlingar som kan hjälpa dig att återfå förlorad volym i exempelvis kinder och läppar, bygga volym i ansiktspartier som tidigare saknat volym, korrigera asymmetri, framhäva ansiktets konturer som haka, käkparti eller korrigera upplevda ojämnheter.

Estetiska injektionsbehandlingar med botulinumtoxin typ A (ett muskelavslappnande medel) kan bland annat ge föryngrande och upplyftande effekt för att reducera ålderstecken men det kan även användas i förebyggande syfte för att minimera uppkomsten av rynkor och fina linjer. Det är även möjligt att behandla exempelvis spänningshuvudvärk, överdriven svettning i armhålor och tandgnissling i medicinskt syfte. När du väljer att göra injektionsbehandlingar är det viktigt att du väljer legitimerad personal med god kunskap inom injektionsbehandlingar. Vi på Haelo erbjuder endast behandlingar utförda av specialutbildad och kompetent personal med gedigen erfarenhet och medicinsk bakgrund. Samtliga behandlare och medarbetare har genomgått utbildning och examination för att säkerställa högkvalitativa resultat och nödvändig kompetensnivå.

Är det värt att göra en injektionsbehandling?

Om en estetisk injektionsbehandling är värd att göra är en personlig fråga du behöver ställa dig själv. Många som utför estetiska behandlingar kan känna sig mer bekväma med sitt yttre efter en behandling, framförallt om behandlingen har varit i syfte att åtgärda ett “komplex”. Kanske har åldern satt sina spår genom rynkor och linjer som får dig att se tröttare eller argare ut än vad du är eller känner dig? De allra flesta har något som de är mindre nöjda med, så estetiska behandlingar kan i många fall bidra till att det yttre speglar det inre när inte längre krämer eller smink hjälper. Injektionsbehandlingar ger snabba resultat, behandlingen går kvickt, konvalescenstiden är kort och priset är lägre än att genomgå en operation eller omfattande mer invasiva metoder. Resultatet av injektionsbehandlingar är inte permanenta, för att bibehålla ditt resultat behöver behandlingen underhållas. På så sätt kan behandlingen även passa de som är osäkra på om injektionsbehandlingar är något för dem eftersom resultatet inte är bestående. Med andra ord finns det möjlighet att prova på olika behandlingar för att se vilken behandling som passar just dig bäst.

Varför gör andra en estetisk behandling?

Syftet till varför man väljer att göra estetiska behandlingar kan vara många. Viljan att få en mer naturlig, ungdomlig, piggare eller fräschare look är de allra vanligaste anledningarna till att man genomgår injektionsbehandlingar som slätar ut, korrigerar eller framhäver/förändrar något i ansiktet. Somliga vill spara tid på morgonen, exempelvis genom att slippa framhäva läpparna med läppenna eller kindbenen med brunpuder/contouring. Andra vill dölja trötthet eller ålderstecken runt ögon och panna eftersom dyra krämer eller ansiktsbehandlingar inte längre ger samma effekt som tidigare. Med fillers och muskelavslappnande medel kan man få effekt som håller i sig och som möjliggör att vakna upp på morgonen och ändå se och känna sig fräsch och pigg även utan smink.

Är det bara kvinnor som gör fillers?

Det är övergripande flest kvinnor som gör estetiska injektionsbehandlingar med fillers. Emellertid börjar det bli allt mer vanligare att män genomgår estetiska injektionsbehandlingar. Idag är det framför allt rynkbehandlingar med Botulinumtoxin typ A som är populärt bland män för att få ett fräschare och föryngrat utseende. Men även fillerbehandlingar i kindben, haka eller käklinje är populärt bland män som vill framhäva sina manliga drag ännu mer.

På Haelo arbetar endast utbildade och legitimerade injektionssjuksköterskor. Boka tid för din konsultation idag. 
Relaterade produkter och behandlingar
Relaterade nyheter och artiklar