Vem kan göra en injektionsbehandling?
Hem /Din Hudhälsa /Vem kan göra en injektionsbehandling?
Bild av: Vem kan göra en injektionsbehandling?

#Rynkbehandling

Vem kan göra en injektionsbehandling?

Författare:
Sofia Pettersson
Publicerad:
Feb 1, 2023
Bild av: Vem kan göra en injektionsbehandling?

Vem kan genomgå en rynkbehandling? Lär dig om lämpliga kandidater för injektionsbehandling med muskelavslappnande medel och fillers. Få information om åldersgränser, kontraindikationer och varför det är viktigt att välja legitimerad personal. Utforska möjligheterna att förbättra ditt utseende och behandla ålderstecken på ett säkert sätt.

Vem kan genomgå en rynkbehandling?

Injektionsbehandling med muskelavslappnande medel passar dig som lider av uppkomsten av rynkor och linjer i ansiktet, migrän eller tandgnissling. En behandling lämpar sig även för dig som önskar ett föryngrat utseende eller ett piggare utseende.

Muskelavslappnande medel ska inte användas av gravida, ammande, personer som vet att de är känsliga eller allergiska för den aktiva substansen Botulinumtoxin A eller lider av neurologiska eller vissa kända muskelsjukdomar.

För att få genomgå en behandling med muskelavslappnande medel behöver du vara över 18 år.

Endast legitimerad personal får utföra injektionsbehandlingar sedan 1 juni 2021. Det krävs att behandlaren har en svensk legitimation som läkare, tandläkare eller sjuksköterska.

Vem kan genomgå en behandling med fillers?

En fillersbehandling lämpar sig för dig som önskar förbättra, förändra, forma om eller korrigera ett utseende eller ansiktsdrag. 

Personer som är över 18 år gamla och inte har några kända allergier för innehållet i produkten kan göra injektionsbehandling med fillers. Inte heller den som är gravid eller ammande ska genomgå en injektionsbehandling. Du som lider av svåra immunologiska sjukdomar bör också avstå då du löper större risk för oönskade reaktioner med t ex långvarig rodnad och svullnad.Endast legitimerad personal får utföra injektionsbehandlingar sedan 1 juni 2021. Det krävs att behandlaren har en svensk legitimation som läkare, tandläkare eller sjuksköterska.

I vilken ålder kan man göra en injektionsbehandling?

I vilken ålder kan man börja med injektionsbehandlingar mot rynkor?

Injektionsbehandlingar med muskelavslappnande medel är individuellt och upp till var och en i vilken ålder man väljer att utföra behandlingen. Från 25-års ålder börjar vanligtvis de första ålderstecknen att visa sig genom reducerad volym eller uppkomst av fina linjer.

Eftersom produkten reducerar uppkomsten av rynkor och förminskar synligheten av redan uppkomna rynkor kan behandlingen även användas i förebyggande syfte för att förlänga samt hindra att nya uppstår eftersom medlet blockerar nervimpulserna till musklerna som drar samman våra muskler som ger rynkor och linjer.

Är det för sent att börja med rynkbehandlingar efter 40?

Det är inte för sent att påbörja behandling med muskelavslappnande medel i 40 års ålder. Behandlingen kommer fortfarande reducera och förminska rynkor. Beroende på individuella faktorer kan resultatet variera, men det beror på hur starka muskelsammandragningar individen har, inte på ålder.

Vad för behandling kan man göra när man är 50+?

Du kan göra de flesta av våra behandlingar som 50+. Faktum är att en majoritet av de som önskar skönhetsbehandlingar är i medelåldern. Vi kan hjälpa dig att välja rätt behandling där vi utgår från din hud och din huds tillstånd då vi har utbildad personal som gladeligen kan guida dig att finna effektiva behandlingar för specifika ändamål. Injektionsbehandlingar kan i de allra flesta fall utföras på personer oberoende av ålder så länge personen inte understiger den rekommenderade 18-årsgränsen.

Vem kan inte göra en injektionsbehandling?

Är rynkbehandling säkert när man är gravid?

Du som är gravid ska inte behandlas med muskelavslappnande medel under din graviditet eller när du ammar.  

Vad är åldersgränsen för fillers?

Injektionsbehandling med fillers ska inte användas av personer under 18 år.

Vad är åldersgränsen för injektionsbehandlingar?

Injektionsbehandling med muskelavslappnande medel eller fillers ska inte användas av personer under 18 år.

På Haelo arbetar endast utbildade och legitimerade injektionssjuksköterskor. Boka tid för din konsultation idag. 
Relaterade produkter och behandlingar
Relaterade nyheter och artiklar